Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve dirlik kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın kapısı; sima esenlığını koruyup yangın ve duman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Her yangın merdiveninin her iki cihetında korkuluk, hızmaşte evet da duvar bulunması gerekmektedir. 

Özellikle yeni imar kanunuyla yanında sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok kesifı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir cenahının celi olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda birey zayiatının olma ihtimali ağırbaşlı oranda düşmektedir.

Dolgular ile kapı tırı vırıluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz olduklarını manzum kontroller ile denetlemek ve kritik etmek değerlidir.

Sırça yangın bapları: Bu tip yangın bapları, sırça malzemesinden mefultır ve umumiyetle çağcıl binalarda kullanılır.

5-) Cam malzeme kullanılacaksa bu tarz şeylerin mutlaka ısıya dayanıklı olması elzemdir. Antrparantez yangın simultane camın kırılmasını mâni olmak için lakırtıın ve darbelere dayanıklı olması da önemlidir.

Yangın merdiveni kapısı, bir yangın yerinde insanların binadan hızlı ve emin bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir kapıdır.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapsı fiyatları yukarıda sayılan tüm değmedarımaişetkenlere destelı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç Yangın Çıkış Kapısı olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page